Fırın sütlaç, benim için vazgeçilmez tatlar arasında. Bu özel lezzetin cazibesi, sadece geleneksel olmasından değil, aynı zamanda geçmişe dönüp keyifli anıları hatırlatmasından kaynaklanıyor.
Hani şu en büyük derdimizin, pastane vitrinine öylece bakakaldığımız ve hangi tatlıyı seçeceğimize karar veremediğimiz zamanları. Aslına bakarsanız ben hala karar veremiyorum 🙂
Siz fırın sütlaçı nasıl tercih edersiniz? Ilık mı, yoksa soğuk mu? Yorumlara mutlaka yazın❤️
Paylaşmanın tadını çıkarın!
İçerik Tablosu
Tam Ölçülü Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
-
5 su bardağı süt (1 litre)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı pirinç (küçük çay bardağı)
2,5 su bardağı su pirinci haşlamak için
Tam Ölçülü Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye 1 çay bardağı pirinci ve 2,5 su bardağı suyu alıp pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar haşlayın.
Başka bir kapta nişasta, şeker ve 2,5 bardak kadar sütü karıştırın. Sütün kalanını da ekleyin.
Karışımı haşladığınız pirinçlere ilave edin. Süt kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
Kıvamı muhallebi kıvamından biraz daha sulu olacak, karıştırırken kaşığı tutmaya başlayıp ve ağırlaştığını hissettiğinizde tamamdır.
Kıvamını alan sütlaca vanilini ekleyin ve fırın tepsisine yerleştirdiğiniz fırın kaplarına üstlerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
Tepsiye sütlaçlara sıçratmadan su ilave edin. Fırının ızgarasını açın ve sütlaçları fırına verin.
Sütlaçların üstü kızarıncaya kadar pişirin. Pişen sütlaçları sıcak suya dikkat ederek fırından alın.
Oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin. Buzdolabında alıp en az 1 saat soğutun ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]