Tarhanalı Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır

1 tavuk butu veya göğüs etini bir tencereye alıyoruz

iri doğranmış bir adet havuç,2 diş sarımsak ve küçük bir adet kuru soğanı tencereye alıyoruz

Üzerine 4 Bardak su koyup pişmeye bırakıyoruz

Pişen tavuk etini küçük parçalara ayırıyoruz

Tavuk suyunu içindeki havuç ,soğan ve sarımsağı çıkarıp soğumaya bırakıyoruz

Sıvıyağı tencereye ilave edip üzerine tel şehriye koyup kavuruyoruz

Şehriye renk alınca kuru tarhanayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz

Yarım yemek kaşığı biber salçası ve domates sosunu ilave edip karıştırıyoruz

Yavaş yavaş suyunu ekleyip karıştırarak pişiriyoruz

Çorbaya ilave ettiğimiz su soğuk olmalıdır, sıcak olursa tarhana topaklanır

Kaynamaya başlayınca didiklenmiş tavuk eti ve kuru nane ilave edip bir taşım ,1-2 dk daha pişiriyoruz

Tarhanalı şehriye çorbası hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın