medyauzmani.com

Tarhun pilavı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Saat tam 00:00 ve derin bir nefes alıp yazmaya başlıyorum. Günlerdir o kadar acelem var ki sana yazmak beni tam anlamıyla rahatlattı. Benim gibi her gün yazan biri için 3 günlük ayrılık çok zor.

Peki o üç kısa, hiç bitmeyen günde ne yaptınız? Pazartesi günü başlayan okulumda (daha önce Aşçı Okulu okumuş olanlar için) günümün yaklaşık 8 saatini mutfakta, geri kalan saatini yollarda geçirdim.

İlk sınavıma girdim (bu arada çok iyi geçti). Yarın başlayacak olan yemek fotoğraf çekimim için çok araştırma yaptım ve alışveriş yaptım. Biraz daha yorulsam da yıkılmadım ayaktayım 🙂

Bu arada pek çok güzel şey öğrendim ve bunları sizin için en kısa zamanda hazırlayıp fotoğraflamak için sabırsızlanıyorum.

Tarhunlu pirinç pilavı tarifine gelince, fırında tarhunlu tavuğumun üzerine dökmeye kıyamadığımız tarhunlu tavuğumdan kalan enfes yağ ile yaptım.

Yemekten arta kalan yağı süzmeden bir kaba aktardım ve buzluğa attım. Eşim “hadi ne zaman pirinç yapacağız” deyince çıkarıp kullandım. Yediğim en lezzetli pilavlardan biriydi diyebilirim.

Tavuksuz yapmak isterseniz taze tarhunu çok ince doğrayarak kullanabilirsiniz ama ben sade su yerine kesinlikle et suyu kullanmanızı tavsiye ederim.

Yeni başlayanlar ve püf noktalarını merak edenler pirinç pilavı tarifime buradan ulaşabilirler.

Aşk…

Tarhun pilavı tarifi malzemeleri

. 2 su bardağı pirinç pilav için
. Yarım çay kaşığı tarhun tavuk yağı
. 3 su bardağı sıcak su (tereyağı kullanılıyorsa bulyon veya tavuk suyu)
. tuz

Tarhun pilavı tarifi nasıl yapılır?

1- Pirinci ayıkladıktan sonra 2-3 su ile nişastası bitene kadar yıkayın.
2- Yıkanmış pirinci ılık, tuzlu suda 15 dakika bekletin.
3- Kalan pirinci süzün, ilave su ile durulayın ve süzülmeye bırakın.
4- Tavaya tavuk yağını alıp ısıtın, pirinci ekleyip şeffaflaşıp pütürlü olana kadar kavurun.
5- Sıcak su ekleyin ve bir tutam tuz ile karıştırın. Tencere kapağını kapatın.
6- Pirinci yüksek ateşte suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte üzeri kızarana kadar pişirin.
7- Pirincin suyunu çeken altını kapatın ve 5-10 dakika bekletin. konfor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın