Yeni evimiz hayırlı olsun ve yaklaşık bir yıldır ara verdiğim çalışma hayatım yarın başlıyor. Taşınma bittikten ve ev yerleştikten sonra çalışmaya başladığım için şanslı olduğumun kanıtı sanırım bu 🙂
Hayat ne kadar ilginç. Belki bu akşam bir kaç filmini izleme şansım olur.
İtalyan Mutfak Eğitmeni’nin MSA blog yazarlarının bizi davet ettiği son tarifi “Tarhun Tereyağı ve Limon Soslu Jumbo Karides ve Deniz Tarağı” mutlaka denenmesi gereken mükemmel bir tarif. Sarımsak ve tarhun birlikteliği yemeğe ayrı bir hava katıyor. Tereyağının deniz ürünleri için ne kadar iyi olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez.
Sizler için harika tarifler topladım. Aşk…
Tarhun yağı ve limon soslu jumbo karides ve deniz tarağı
İçerik Tablosu
Tarhun yağı ve limon sosu tarifi malzemeleri ile jumbo karides ve deniz tarağı
- 4 istiridye 2 yemek kaşığı zeytinyağı 4 jumbo karides 3 diş sarımsak 20 gr tereyağı 1 limon 3 dal taze tarhun 2 dal maydanoz
Tarhun yağı ve limon sosunda jumbo karides ve deniz tarağı nasıl yapılır?
Tarhun Yağı ve Limon Soslu Jumbo Karides ve Deniz Tarağı Nasıl Yapılır?
Sarımsağı ince ince doğrayın. Karidesleri ve istiridyeleri zeytinyağı ile tavada pişirmeye başlayın. Pişirdiğiniz deniz taraklarını bir tabağa ileri geri çevirerek alın. Sarımsak, tereyağı, tarhun, limon suyu ve maydanozu tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Kenara ayırdığınız deniz ürünlerini tavaya alın ve pişen sosu iyice kaplayın. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]