Tatlı Ekmek – En Sevdiğim Yemek

Ekşi Mayalı Ekmek tarifi için su, süt, zeytinyağı, tuz, şeker bir karıştırma kabına alınıp karıştırılır.

Ekşi maya ekleyin, unu yavaş yavaş ekleyin.

Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalandırın.

Yaklaşık 2-2,5 saat sonra süzüldüğünde, kağıt serilmiş bir fırın tepsisine istediğiniz şekli verin, fırçayla biraz zeytinyağı sürün, susam serpin, mutfak makası veya bıçakla derin kesikler yapın ve yaklaşık 30 dakika.

180° önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hepimize en iyi dileklerimle 🙏🏻❤️🍀

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın