medyauzmani.com

Tavuklu Börek Nasıl Yapılır – Tatlı Tariflerim

Tavuklu Börek Tarifi için,

Tavuk butlarını güzelce haşlayıp parçalara ayırıyoruz.

Daha sonra bir tavaya sıvı yağı koyup içinde ince doğranmış soğanları kavuruyoruz.

Ardından tuz, karabiber ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Daha sonra haşlanan tavuk etlerini ilave edip karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.

Daha sonra bir kase yoğurdun içine iki yumurta, kabartma tozu ve biraz tuz koyup karıştırıyoruz.

Daha sonra dikdörtgen borcamın altını yağlayıp yufkanın her tarafını güzelce yaptığımız karışımla kaplıyoruz.

Daha sonra ikinci yufkayı yayıyoruz. Bunun üzerine karışımı yayıyoruz ve hazırladığımız tavuk etlerini üzerine döküp her yerine yayıyoruz.

Daha sonra hamuru kenardan içe katlayıp biraz daha katlayıp kredime koyuyoruz.

Daha sonra kalan yufkayı da aynı şekilde yapıp kredime yatırıyoruz.

Gerisini dizip çörek otu serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkınca üzerine su koyup üzerini bir bezle örtün.

Tavuklu Turta hazır.

Yapanlara kolay gelsin.

yemek ister misin 💖

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın