Kabak Tavuk Sandal Tarifi Malzemeler
- 4 kabak
- 1 tavuk göğsü
- Sebze yağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- çedar peyniri
Tavuklu balkabaklı sandal tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak kabuklar yıkanır.
- Kabuklar daha sonra çeşitli şekillerde soyulur.
- Kabağı kızgın yağda kızartın.
- Kızaran kabuklar üzerine peçete serdiğimiz tabağa alınır ve soğumaya bırakılır.
- Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın ve uygun bir tavada suyu çıkana kadar pişirin.
- Suyu çektikten sonra hemen fırından çıkarmıyoruz az yağda kızartıyoruz.
- Tavuk, açık kahverengi olduğunda en iyi tadı verir.
- Baharatları ekleyip tekrar kavurun.
- Soğuyan kabuğu ortadan ikiye kesin ve içini kaşık yardımıyla temizleyin.
- Tavuğu kabaklara koyun.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
- Fırından çıkması için yakınına çedar peyniri konur, çedar eriyince fırından alınır ve servise hazırdır, deneyenler için nefis olur :).
tavuklu kabak sandalet tarifi
Tavuk Kabak Sandal yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]