Taze Fasulye Turşusu için Malzemeler
Yaklaşık 2 litrelik kavanozlar;
- 1 kg yeşil fasulye
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 baş sarımsak
- 2 havuç
- 1 kaşık şeker
Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır?
Ekle yokTarifi yazdır
<
böl>
- Fasulyeler yıkanıp istediğiniz büyüklükte doğranır, bir tencereye konur, üzerini geçecek kadar su ilave edilerek değişene kadar (2-3 dakika).
- Kaynatılıp süzülür ve ardından soğuk su ile şaşırtılır. Havuçları dörde bölün, boyutlarına göre kesin ve ortasında fasulye, havuç ve sarımsak bulunan bir cam kavanozda hazırlayın.
- Sirke, tuz, şeker karıştırın, bir kavanoza koyun, üzerine içme suyu ekleyin, kapağını sıkıca kapatın, karıştırmak için ters çevirin, 20 gün sonra yemeye hazır, afiyet olsun.
Fotoğraflı Taze Fasulye Turşusu Tarifi
Yeni Fasulye Turşusu yazısı ilk olarak Haber Urfadan – Şanlıurfa Haber – Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]