Merhaba sevgili arkadaşım,
Sizlerle evde hazırlayabileceğiniz en lezzetli salata ve mezeleri paylaşmaya devam ediyorum ☺️ Genellikle İstanbul’da ve Bodrum’da bayılarak gelen börülce Muğla’da taze olduğu için 2-3 dakikada hızlıca haşlanıyor. 3 dakika. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra çıkarıp ucundan çekin. Kolaysa, sorun değil.
Çok kaynatırsanız ezilir ve rengi değişir. Bu yüzden kaynamaya başlar başlamaz hazırladığınız soğuk suya batırın ve pişirmeyi bırakın. Böylece açık yeşil kalacaktır.
Deniz iğdesine tuz koymaya gerek yok bence ama haşladıktan sonra tadına bakın ve ekleyip eklememeye karar verin.
Bolca ❤️ bırakmayı ve @mutfaksirlari takip etmeyi unutmayın. Aşk…
İçerik Tablosu
Bodrum usulü levrek tarifi tüm püf noktaları ile malzemeler
* 2 demet deniz börülcesi
* 1 adet orta boy domates
– 2-3 diş sarımsak
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* Yanıklar için kaynar su
* Soğutma için soğuk su
yapılışı:
1. Börülceyi 1-2 su ile yıkayın ve köklerini kesin. Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve börülceleri 3-4 dakika açık koyu yeşil olana kadar kaynatın.
2. Pişen barbunyaları süzgeç yardımıyla tencereden alıp soğuk su dolu bir kaba alın.
3. Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın (dalları saplarına yakın tutarak tek tek kendinize doğru çekin ve kaseye çıkan yeşil kısımlarını alın).
4. Domatesleri küp şeklinde doğrayın, sarımsakları ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte deniz börülcelerine ekleyin.
5. Karıştırın, biraz dinlendirin ve ayaklar.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]