medyauzmani.com

Tuzlu patates – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta uzun zamandır düşündüğüm ama bir türlü paylaşma fırsatı bulamadığım lezzetli tariflerimden birini paylaşmak için kolları sıvadım. Bir çoğumuz gibi ben de patatesli tariflere bayılırım. Daha önce birçok farklı tarif paylaşmıştım patates cipsi, patates çorbası ve hatta patates tostu gibi patatesin başrolde olduğu. Bu tarifte az malzeme ile hazırlanabilen ancak size inanılmaz keyif verecek patatesli lezzetlerden biridir.

Hatırlarsanız daha önce sizlerle tuzda balık tarifi paylaşmıştım. Tuzla pişirdiğimiz ikinci tarif ise lezzetli patateslerdi. Aslında bu tarifi ilk olarak 5 yıl önce bir aşçılık kursu dersinde yapmıştık. Tuzla o kadar iyi pişirilir ki, fırından çıkmış patates ya da kızgın kömürlerde pişmiş gibi tadı vardır.

Önümüzdeki yılbaşında hazırlayacağınız kırmızı et, tavuk ya da hindi tariflerine mükemmel bir eşlik edecek diyebilirim.

Maskat nedir? Nerelerde kullanılır, nerede bulunur diye merak edenler yazıma buradan ulaşabilirler.

Aşk…

tuzda patates malzemeleri

    6 adet orta boy köfte 400 gr tuz (tepsiye sürmek için) 2 su bardağı cheddar peyniri 1-2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber ve bir tutam muskat rendesi

Tuz tarifi ile patates nasıl yapılır?

Patatesleri kum çıkana kadar yıkayın ve fırçalayın. Temizledikten sonra iyice kurulayın. Tuzu bir fırın tepsisine veya orta boy fırın tepsisine yayın. Patatesleri 1-2 cm arayla tuzun üzerine dizin. 190 derece fırında 45-50 dakika ara sıra çevirerek pişirin. (20 dakika sonra bir kez çevirmeniz yeterli) Kızgın patatesleri ikiye bölün ve içlerini bir kaşık yardımıyla kabuklarını yırtmadan bir karıştırma kabına aktarın. Kaseye aktardığınız içlerine tereyağını ve kaşar peynirinin yarısını ekleyin ve püre haline getirin. Tuz, karabiber ve hindistan cevizi ile tatlandırın. Hazırladığınız püreyi patates kabuğuna paylaştırın. Ayırdığınız kaşar peynirini patateslerin arasına paylaştırın. Fırın ızgarasını açın ve kaşar peynirini altın rengi alana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın