medyauzmani.com

Ters ayvalı kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta benim için biraz sancılı geçti. Uzun zamandır bileğim yorgunluktan ağrıyordu. Son zamanlarda artan iş yükü ile bileklerim şişti ve morardı. Tabii artık doktora gitmesi gerekiyordu. 10 gün dinleneceğini söyleyip kol ateli verdi. “Bak uyurken bile çıkaramıyorsun, sadece ellerini yıkarken çıkarıyorsun” dedi. Evet dedi ama günün yarısında elim suda olduğunu bilmiyordu. Neyse bileğini yorma dedi, bu işlerin üst üste gelmesi yetmezmiş gibi ben de ayvaya sardım 🙂

Her neyse gelelim ayvalı pastaya. Bugün kışın soğuğunda içimizi ısıtacak, çay ve kahvenin yanında ağzımıza tat katacak bir şey yapmak istedim. Her zamanki gibi aklıma ilk pasta geldi. Son zamanlarda pasta tariflerinde krema kullanmayı çok seviyorum. Daha önce yaptığım kremalı mozaik pasta tarifinden hatırlarsınız. Onun dışında lezzetini arttırmak için 1-2 baharat daha ekledim. Kakule, tarçın ve karanfil ayva ile iyi gider.

Şimdi alt üst pasta yaparken küçük bir prova yaptım. Ben kek kalıbı yerine tart kalıbı kullanarak yaptım. Kullandığım kalıbı Çilekli Kurabiye Tart tarifimden hatırlarsınız. Keki kalıptan çıkarırken kalıpta kalan meyveleri dert etmenize gerek yok. Kendi ev yapımı tart kalıbınızı veya kendi kelepçeli kalıbınızı kullanabilirsiniz.

Ben üzerinin çok iştah açıcı görünmesi için biraz karamel sos kullandım. Bu tarife göre hazırlayabilir veya hazır sos kullanabilirsiniz.

Aşk…

Ters ayvalı kek tarifi için malzemeler

Ayva dilimleri için:

    3 orta boy ayva ½ su bardağı toz şeker ½ su bardağı su 1 çubuk tarçın

kek için:

    2 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao ½ paket süt kreması (100 ml) ½ paket kabartma tozu (5 gr) 1,5 su bardağı un 1 karanfil + 1 kakule (havanda dövülmüş) 1 çay kaşığı tarçın

Ayvalı Ters Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Geniş ve derin bir kabı yarısına kadar su ile doldurun. İçine yarım limon sıkın ve kabuğunu atın. Ayvayı soyun, çekirdeklerini çıkarın ve yarım santimden ince dilimler halinde kesin. Dilimlerinizi kararmaması için limonlu suya koyun. Toz tanelerini teflon tavaya koyun, doğranmış ayvaları sudan çıkarın ve tavaya ekleyin. Tavaya ½ su bardağı limon suyu ve 1 çubuk tarçını ekleyip orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Kek için yumurta ve toz şekeri karışım köpük köpük olana kadar çırpın. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kakao, un, tarçın, karanfil, kakule ve kabartma tozunu ekleyip karışana kadar çırpın. Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın. Soğuyan ayvaları dizin. Kek karışımını ayvaların üzerine dökün ve spatula ile düzeltin. 180 derece fırında 22-25 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve bir bıçak yardımıyla kenarlarını kalıptan ayırın. 5 dakika dinlendirip ters çevirin. Kalıbı dikkatlice çıkarın, kesin ve oda sıcaklığına gelince servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın