Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi – Leziz Yemeklerim

Sabah kahvaltısı,ikindi çayı yanında servis yapabileceğiniz çok lezzetli bir patatesli bazlama yapıyoruz

İlk önce patatesi haşlıyoruz sonra rendeliyoruz

Üzerine tuz, karabiber, kırmızı toz biber,ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip elimizle yoğuruyoruz

Arzuya göre ince doğranmış maydanoz ilave edebilirsiniz

Yoğurduğumuz patatesi 8 eşit şekilde top top yuvarlıyoruz

Bir kabın içine süt, su, kuru maya, tuz, oda sıcaklığına gelmiş margarini alıyoruz

Azar azar un ilavesi ile yumuşak formda bir hamur elde ediyoruz, yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz

Hamuru 8 eşit parçaya bölüyoruz ve tekrar 10 dk daha dinlendiriyoruz

Çok az un ilavesiyle merdaneyle orta kalınlıkta açıyoruz

Açtığınız hamurun tam ortasına bir adet patates topu koyup hamuru üstüne topluyoruz

Topladığımız kısmı altta kalacak şekilde bir tepsiye alıyoruz

Diğer hamurlarada aynı işlemi uyguluyoruz

Elimizi siviyağlayıp elimizle ortadan kenarlara doğru açıyoruz

Ve ısınmış tavaya alıp önlü arkalı pişiriyoruz

Sıcak sıcak servis yapıyoruz

Velibah hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın