medyauzmani.com

Vişneli Dana Sos – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Osmanlı mutfağı başta olmak üzere günümüze kadar gelen meyve ve et yemeklerine az çok aşinasınız. Mesela etli kavun dolması ya da cherez bi lahem (kirazlı kebap), Mahmoudia (tavuk eti ve kuru yemişler) ya da kuru yemişlerle hazırlanan kuzu… Meyve ve et çelişkili gibi görünse de kesinlikle olmazsa olmazlardan. deneyimler. bir şans verilir. İlk kez yıllar önce aşçılık okuluna giderken denedim ve bu harika kombinasyon beni çok şaşırttı.

Şimdi diğer meyveli et yemeğine geçelim… Vişne bizim mutfağımızda da birçok tarifte kullanılıyor. Mesela vişneli yaprak sarma, vişneli pilav ya da vişneli köfte… En sevdiğim tarif, ete verdiği o ekşi tatla vişneli et suyu.

Tereyağında sotelenmiş közlenmiş patlıcan ile servis edildiğinde tadına doyamayacaksınız.

Kemik suyu nasıl hazırlanır? Tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Vişneli Dana Yahni Tarifi Malzemeler

    500 gr doğranmış 300 adet çekirdekleri çıkarılmış vişne (dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığına gelsin) 1 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 tatlı kaşığı bal 300ml kemik suyu 300ml su tuz karabiber

Kiraz tarifi ile sos nasıl yapılır?

Kuzu etini tuz ve karabiberle tatlandırın, zeytinyağını tencereye koyun ve ısıtın. Eti yüksek ateşte tutun ve bir kenara koyun. Kapattığınız tencereye kıymayı yemeklik doğranmış soğan ve tereyağını ekleyerek kavurun. Kuzu eti, bal, su ve kemik suyu ile kemik suyunu ilave edip kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişince vişneleri ekleyin ve dağılmamasına dikkat ederek birkaç dakika pişirin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın