Merhaba sevgili arkadaşım,
İlk tatil yazıma hoşgeldiniz. Buraya ilk geldiğimde köyde iki farklı lokantada yemek yemiştim ve yoğurt tarifi…
Her ilin farklı tarifleri var, kimisi sadece biberle, kimisi patlıcanla yapıyor. Muğla’da patates kızartması ve kuru biberle yapılır. (O kadar beğendim ki kendimiz yapıyoruz ve bazı insanlar onu patates kızartması olarak da yapıyor.)
Bu tarif bazen sarımsaklı yoğurttan başka bir domates sosuyla servis edilir. Hazırlanırken sıcak kuru veya pul biber kullanabilirsiniz ancak servis için süzme yoğurdu tercih edin.
Bu arada yeni toplanan yaprakları yuvarlıyoruz. Tarif yakında sizlerle…
Aşk…
İçerik Tablosu
Yoğurt tarifi malzemeleri (patates ve kuru biber)
- 3 adet orta boy patatesi gerekli miktarda kuru biberi kızartmak için sıvı yağ
Servis için:
- 1 kase süzme yoğurt 2 diş sarımsak, isteğe göre yağda sotelenir ve pul biber
Yoğurt (patatesli ve kuru biberli) tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri soyun, yıkayın ve ikiye bölün. Kurutulmuş biberlerin saplarını kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Yarım ay şeklinde ince ince doğrayın ve turşunun içine atın ve nişastasının çıkması için 2-3 dakika dinlendirin. (Ara sıra elinizle karıştırın) Patateslerin suyunu süzün ve temiz bir bezle suyunu alın. Bol yağda fritözde kızartalım. Patates kızartmasını servis tabağına alın. Kuru biberleri aynı yağda 10-15 saniye kavurun. Sarımsaklı yoğurdu döktüğünüz patateslerin üzerine biberleri dizip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]