Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazan’ın son günlerine geldik bile… Başlangıcı ile bitişi arasındaki zamanı belli belirsiz hatırlıyorum desem yalan olmaz. Sanırım bu ay hayatımın en yoğun temposunu yaşadım. Tüm ay boyunca mutfak, fotoğraf çekme ve bilgisayar arasında gidip geldim. Sonuçtan çok memnunum çünkü gerçekten iyi bir işin çabalarımın karşılığını verdiğine inanıyorum. Tabi ki biraz tatili hak ettiğimi düşünüyorum 🙂 Bayramla birlikte biraz ara vereceğim ama fırsat buldukça gittiğim yerlerden yazmaya devam edeceğim 🙂
Bu güzel ay ve yaz için bir diğer mükemmel çorba tarifi de yoğurtlu kabak çorbası. Mevsim sebzelerinin güzelliği yoğurtla birleşince lezzetine lezzet katıyor. Doldurduğu kadar ferahlatıcı. Ben genellikle dereotunu kabakla çok iyi gittiği için tercih ederim ama daha farklı ve ferahlatıcı bir şey istiyorsanız taze nane ekleyebilirsiniz.
Bu kolay ve lezzetli tarifi denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Sütlü kabak çorbası için malzemeler
- 3 orta boy kabak 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1/4 demet dereotu tuz ve karabiber 5-6 su bardağı et suyu (et suyu kullanılmıyorsa 1 et suyu)
Baharat için:
- 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un
Balkabaklı yoğurt çorbası tarifi nasıl yapılır?
Soğanı ve sarımsağı iri iri doğrayın. Kabağı yıkayın, başını ve sapını kesin, ardından iri iri doğrayın. Tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsağı koyun. Tuz ekleyin ve 1 dakika kızartın. Kabağı ekleyin ve 3-4 dakika daha soteleyin. 5 su bardağı sıcak et suyunu (stok kullanmayacaksanız et suyu) ekleyin ve orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt, yumurta ve unu derin bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpın. Pişen kabakları blenderdan geçirin ve iki kaşık yoğurt baharatını ekleyerek karıştırın. Sıcak baharatı tencereye dökün, ince kıyılmış dereotu ekleyin ve karıştırarak kaynatın. 1 su bardağı suyu istediğiniz kıvama getirin ve 4-5 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]