Yoğurtlu kabak salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yoğurtlu kabak salatası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 7 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Kabak Salatası, Kabak Tartesi, Kabak Salatası, Pratik Tarifler, Sarımsaklı Kabak, Yaz Tarifleri, Yaz Tarifleri, Kabak Yoğurt, Pratik Tarifler

Çıkış tarihi: 07-06-2011

4 5 5 1

Yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte sağlıklı ve hafif tarifler mutfağımda yerini almaya başladı. Geçen hafta sizlerle paylaştığım yoğurtlu havuç salatası gibi bu kabak salatası da en sevdiğim tariflerden biri.

Aslında içinde yoğurt ve sarımsak olsa sevmediğim bir şey yememe imkan yok  Bu iki salatayı her öğünde bıkmadan yiyebilirim.

Bu havuç ve kabak salatasının tatları o kadar uyumlu ki, ayrı ayrı servis edilebileceği gibi karıştırılarak da servis edilebilir.
Denemek için basit ama lezzetli tarifler arayanlara tavsiye ederim. Aşk…

Yoğurtlu kabak salatası için malzemeler

    3 orta boy kabak 1,5 su bardağı yoğurt 1-2 diş sarımsak Süslemek için yarım çay bardağından az dereotu veya fesleğen yağı

Yoğurtlu kabak salatası tarifi nasıl yapılır?

Kabağı yıkayın ve soyun. Rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Tavaya zeytinyağını alıp rendelenmiş kabağı suyunu sıkmadan ilave edip orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) kavuruyoruz. Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyin ve 1,5 su bardağı yoğurtla karıştırın. Pişen kabakları ocaktan alıp 10 dakika soğumaya bırakın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu hazırladığınız kabağa ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlar ile süsleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın