Yulaf kepekli krep – yulaf kepekli ekmek kırıntıları – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Sonunda yulaf kepeğimizi aldık ve bu sabah ilk iş ekmek kırıntıları yapmaktı, diyor kitap. Onlara göre galeta unu, pankek hatta bizi tanıdığınız ekmek kırıntıları 🙂

Bu işlemleri uygulayarak yaptığınız gözlemeyi ister kahvaltıda isterseniz de günün diğer öğünlerinde yiyebilirsiniz. Tabii ki günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği yiyebilirsiniz, bunu unutmayın.

Ben de 1 büyük börek yapmak yerine 6 küçük börek yapmaya karar verdim. 4 tanesini de çay, az yağlı beyaz peynir ve 1 dilim jambonla çok güzel yedim.

Çok bir şey aramıyorum ama diyet yapanlar ve canları hamur işi olanlar için harika bir tarif.

Migros’ta bulamadığım için Gurmenet’ten sipariş verdiğim Ru Sheim, Yulaf Kepeği ile ilgili şu açıklamayı yaptı. Paketin üzerinde Dukan diyetinin vazgeçilmez olduğu yazıyor 🙂

Roo Shem Yulaf Kepeği Yulaf Kepeği Temel Dukan Diyeti 500g Dünya Sağlık Örgütü yulaftaki proteinin süt, et ve yumurta ile aynı değerde olduğunu ortaya koymuştur.

Yulaf kepeği, yulaf tanesini çevreleyen ve koruyan lifli bir örtüdür. Yulaf kepeği, hızlı şeker açısından zayıf ve protein, özellikle çözünür lif açısından zengin bir kabuktur. Yulaf kepeğine tıbbi özelliklerini veren iki özellik vardır.

Ya da değil; Hacmin 25 katından fazla su emebildiği için mideye giren yulaf kepeği şişer ve çabuk tokluk hissi verecek kadar yer kaplar.

geçen; O kadar yapışkandır ki, bulamaçla birlikte ince bağırsağa ulaştığında etrafındaki tüm besinlere yapışır. Kana geçmelerini engeller ve kendilerinden atılmalarını sağlar. Yulaf kepeği bu özelliklerinden dolayı çoğu diyette açlıktan kaynaklanan yoksunluk hissinin önüne geçer.

O halde gün için hazırladığım ana yemeklere yavaş yavaş ekleyeceğim.

Aşk…

Yulaf Ezmeli Kepekli Krep İçin Malzemeler – (Etli) Yulaf Ezmeli Kepekli Ekmek Kırıntısı Tarifi

    1 yumurta 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği 1,5 yemek kaşığı az tuzlu yoğurt

Yulaf Ezmeli ve Kepekli Muffin Nasıl Yapılır – (Tam) Yulaf Kepekli Ekmek Kırıntısı Tarifi?

Yumurta, yulaf kepeği ve yoğurdu derin bir kaba alın. Bir tutam tuz ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Teflon tavaya bir damla sıvı yağ damlatıp bir peçete ile silin ve fırçayla tavaya yayın. Hazırladığınız pankek harcından birer yemek kaşığı alıp kızgın tavaya yayın. Üzerine küçük delikler açarak çevirmeye hazır hale gelince diğer tarafını da çevirerek pişirin.

Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın