Zeytinyağlı Çiriş Otu – Leziz Yemeklerim

Merhaba bugün sizlerle genellikle Bingöl yöresinde toplanan şifalı bir bitki olan çiriş otuyla yapmış olduğum pratik bir tarif paylaşmak istiyorum. 

Öncelikle çiriş otlarının köklerini temizleyip yapraklarını açıp bol suda güzelce yıkayalım, süzdürelim. 

Süzülen çiriş otlarını incecik doğrayalım. Soğanları da doğrayıp çiriş otlarıyla tuz ve baharatlarla soteleyelim. 

Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte ara ara karıştırarak soteleyelim. 

Suyunu çekince ocağı kapatıp servis yapalım. 

Faydaları oldukça fazla olan bu bitkiyi pazarlarımızda  bulabiliyoruz.  

Doğanın bereketi sofralarınızdan eksik olmasın, yiyenlere şifa olsun. 

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın