Zeytinyağlı dolma nasıl yapılır?

Merhaba arkadaşlar. Yapımı biraz zaman alsa da sizlere hepimizin severek ve severek yaptığı zeytinyağlı dolma tarifimi vereceğim.

Kuru Zeytinyağı Tarifi

Bunun için öncelikle suyumuzu bir tencereye alıp ocakta kaynatalım.

Öncelikle kuru patlıcanlarımızı sıcak suyumuzun içine atalım.

Ara ara karıştırarak yumuşayana kadar kurumasını bekleyin.

İstenilen yumuşaklığa ulaşan patlıcanları süzgeçten geçirelim.

O halde kaynattığımız suyu değiştirelim. Suyunu alıp önce biberi sonra kabakları da aynı şekilde pişirelim. Onu da filtreleyelim.

Misafirlerim için daha çok yaptım, kurutma makinemin sayısını gözüme göre değiştirdim. Kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

Diğer yandan malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yıkayalım. Nişastadan kurtulalım.

Ardından 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı kırmızı biber, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, soğan, sarımsak ve zeytinyağını pilavın üzerine alalım. . malzemelerimizi karıştırıyoruz.

Baharatları damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. İç çamuru hazırladıktan sonra malzemelerimizi doldurmaya başlayabiliriz.

Önce patlıcanlarımı sonra biberleri ve kabakları tenceremin dibine ekiyorum. Patlıcanların kabukları biraz sert olduğu için ateşe yakın olmaları daha iyi pişmelerine yardımcı olur. size de tavsiye ederim.

Doldurduktan sonra yay taşını kapatalım üstten ağırlık vereceği için iç malzemelerin taşmamasını sağlayacaktır. 1 litre Kaynattığımız suya 1 yemek kaşığı tuz ve limon tuzu ekleyip karıştıralım ve üzerimize dökelim.

Not: Limon ve ekşi tadı güzel ise su eklemenize gerek yoktur. Ben biraz levrek eklediğim için suya ekliyorum.

Ve kaynamaya başladıktan 40 dakika sonra ocağın altını açalım. Kısık ateşte pişirelim.

Dinlenmek ve kısık ateşte pişirmek önemlidir.

Kuru zeytinyağı tarifimiz hazır. Deneyecek arkadaşlarımıza kolay gelsin afiyet olsun 👌

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın