ürk mutfağı, tarih boyunca bereketi ve zenginliğiyle bilinse de, bu zenginliğin ardındaki en büyük sır, mutfakta hiçbir şeyin ziyan edilmemesidir. İster ıspanak kökleri gibi mütevazı bir malzeme, ister pilav ya da meyve kabukları olsun…
Annelerimizden bize miras kalan her malzemeyi değerlendirme sanatı, aslında sıfır atık felsefesinin temelidir.
Bizim mutfaklarımızda bu felsefe asırlardır yaşatılıyor. Her bir malzeme bir lezzete dönüşebilir; yeter ki doğaya ve emeğe saygıyı elden bırakmayalım. İşte bu tarif de bunun en güzel örneklerinden biri: Ispanak köklerini değerlendirerek hazırlanan enfes bir yemek!
Sevgiler…
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı Nohutlu Ispanak Kökü Tarifi İçin Malzemeler
-
1 kilo ıspanağın ayıklanmış kökleri
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
Tuz
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
Zeytinyağlı Nohutlu Ispanak Kökü Tarifi Nasıl Yapılır?
Ayıkladığınız ıspanak köklerini bıçak yardımıyla temizleyin ve derin bir kabın içinde suya basın. Suya bir miktar sirke veya karbonat ekleyerek 10-15 dakika bekletin.
Ispanak köklerini bu sudan alarak 1-2 kez daha temiz su ile yıkayın ve süzün.
Soğanı yemeklik, havucu ince ince doğrayın.
Zeytinyağını tencereye alın ve üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından havucu ekleyerek sotelemeye devam edin. Salçayı ve sarımsağı da ekleyip güzelce kavurun.
Haşlanmış nohutu ekleyin ve 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
Ispanak köklerini tencereye ekleyip birkaç kez karıştırın. Üzerine tuz ve suyu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, ıspanak kökleri pişip yemek suyunu çekene kadar pişirin.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]