Tavuk ve Kabak Beşamel Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Harika yemek, çok lezzetli

Tavukları küp şeklinde doğrayıp tencereye alalım, ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim. Sıvı yağı ekleyip kavurmaya devam edelim.

Baharatları ve tuzu ekleyip tavuklar pişene kadar pişirin.

Tavuklar haşlanırken kabakları kalın halkalar şeklinde doğrayalım.

Kabakları yağladığım harcın üzerine yerleştirdim.

Tuz serpelim ve 170 derecelik fırında kabaklar biraz yumuşayana kadar pişirelim, pişen tavukları yumuşacık kabakların üzerine dağıtalım.

Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar karıştıralım. Sütü, tuzu, karabiberi ekleyip kaynayınca ocaktan alın.

Tavukların üzerine dökün

Bir tabak rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın