Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır bu kadar renkli ve neşeli cupcakeler yapmamıştım 🙂 Daha önce sizlerle paylaştığım limonlu krema tarifini de eklediğimde ortaya limonun yeteceği harika bir pasta tarifi çıktı 🙂 Ayrıca bende güzel oldu senin için haberler! Cuma günü 8. Alaçatı Ot Festivali’ne gidiyoruz.
Cumartesi ve Pazar günleri limon bahçesi standında hazırladığım enfes tariflerle karşınızda olacağız 🙂 bu tarifi orada tatma fırsatınız olsun diye. Desing Hotel’in içinde kurulan yerel pazarda sizleri bekliyor olacağız.
Katılamayanlar için gitmeden önce tarifi paylaşmak istedim. Bu sefer normal ölçülerin yarısı kadar pişirme kapları kullandım ve 20 adet mini muffin çıktı. Bence bu ölçüler tam hizmet için uygun. En üstünü krem şanti ile süslediğinizde 1 adet yeterlidir.
Tereyağlı krema kullanmayı hiç sevmiyorum. En lezzetli kekler bile o ağır kremanın altında kayboluyor. Ancak tereyağı hazırlamak istiyorum diyenler için hızlıca ölçülerini vereyim.
Buttercream tarifi: 175 gram tereyağı + 350 gram pudra şekeri + 2-3 yemek kaşığı süt + 2-3 damla vanilya aroması ve istediğiniz renkte gıda boyası. Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserde çırpmaya başlayın, pudra şekerini azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin. Çok koyu olursa sütü ekleyip çırpın. Dilediğiniz gıda boyasını ekleyin, çırpın ve soğuyan pastayı süslemek için kullanın.
Ben krem şanti ya da pudra şekerli süt kremasıyla çırptığım krem şantiyi kullanıyorum. Son zamanlarda hazır bitkisel krem şanti kullanmaya başladım. Hepsini gıda boyası ile renklendirmek mümkün.
Birazdan cupcake yapacağım. Bir çok süsleme teknikleri ve kremalı tarifler olacak.
Cumartesi ve Pazar Alaçatı’da görüşmek üzere 🙂
Not: Kekin daha yumuşak ve hafif olmasını istiyorsanız 2 su bardağı un + 1 su bardağı buğday nişastası kullanabilirsiniz.
Aşk…
Limonlu krema tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
İçerik Tablosu
limonlu kek tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı + 3/4 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 1 poşet kabartma tozu 1-2 damla vanilya aroması
yukarı:
- 400 ml süt kreması (konserve süt kreması) 2-3 yemek kaşığı limon kreması 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Limonlu kek tarifi nasıl yapılır?
Şekeri ve yumurtaları bir çırpma teline koyup mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde şeker tamamen eriyip kabarana kadar çırpıyoruz. Çırpılan yumurtalara sütü ve eritilmiş tereyağı + sıvı yağı ekleyip bir dakika daha çırpın. Un, limon kabuğu rendesi, limon suyu, kabartma tozu ve vanilya aromasını ekleyip çırpın. Kek karışımını kağıt kek kalıplarına paylaştırın, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-15 dakika pişirin. Kalıplar büyükse 25-30 dakika olabilir. (Fırından çıkarmadan önce içini kürdanla kontrol edin. Pişen muffinleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan muffinlerin ortasını açıp limonlu kremayı ekleyin. Biraz pudra şekeri ekleyerek çırpın ve limonlu kremayı soğuyana kadar soğumaya bırakın.Muffinleri sıkma torbası yardımıyla süsleyin.Biraz daha limon kreması ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]