Ayva Reçeli (rendelenmiş) – Tarifler.net.tr – Pratik Yemek Tarifleri

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kışın en sevdiğim şeylerden biri de bol bol ayva yiyebiliyor olmamız ama neden bilmiyorum son zamanlarda bir iki dilim yemiş olsam da artık canımı sıkmaya başladı. Haliyle aldığım ayvalar buzdolabında kaldı.

Daha önce ayva reçeli yapmıştım, pişirirken bile rahmetli anneannemi çokça anardım. Kalan üç ayvayı geçmişin anısına yaptım desem yalan olmaz. Kalan ayvaları ayıklayıp temizledikten sonra tartmaya karar verdim. Bence bu şekilde kafan karışmaz.

Sonra rendelenmiş ayvaları tarttım ve aynı ağırlıkta yani şekeri bire bir kullandım. Sonuç güzeldi. Ayvalar öğütüldüğü için pişmesi ve reçel kıvamını alması daha kısa sürer.

Ben kilo alıp bir kışı tek reçelle geçirmektense birkaç ama farklı meyveden reçel yapmaktan yanayım. Uzun süre dolapta taşımanıza gerek yok, hafta sonları sadece oturup kahvaltı sofrasını kuruyoruz. Orta boy bir kaseyi dolduracak kadar reçel var.

Artan ayvalarınızı değerlendirmek için bu reçeli deneyebilir veya pasta ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz. O halde yakında 1-2 ayva reçeli tarifi sizleri bekliyor 🙂

Alternatif olarak daha önce yaptığım çok sevdiğim ayva reçeli tarifimi de deneyebilirsiniz.

Aşk…

Ayva Reçeli Tarifi Malzemeler (rendelenmiş)

    550-600 gr ayva (2,5 adet) 550 gr toz şeker (4 su bardağı) 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı limon suyu

Ayva reçeli tarifi (rendelenmiş) nasıl yapılır?

Ayvayı soyup rendeleyin. İki su bardağı suyu bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine rendelenmiş ayvaları ekleyin ve 7-8 dakika kaynatın. Haşlanan ayvalara şekeri ekleyin. Ocağı orta ateşte çevirin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak reçel koyulaşana kadar pişirin.Koyu olan reçele limon suyunu ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynatın. Koyulaşan reçeli ocaktan alıp tavada soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki reçeli bir kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın