Merhaba sevgili arkadaşım,
Benim için kaotik bir hafta sonuydu. Hafta sonu çok yoğun başladı. Telefon ve e-posta yoluyla inanılmaz bir trafik vardı. Öyle ki bilgisayar karşısında kahvaltı yapmaya başladım.
Artık Dukan’la aram iyi. Yelken aşamasında olduğum için tarifini yapabileceğim malzeme seçenekleri arttı.
Dün akşam kendime köfte yaptım ve yoğurtlu soslu köftelerle salata yaptım. Bu akşam artan kıymadan ekşili köfte yapmayı planlıyorum. Tabii ki tarifleri en kısa zamanda yazacağım.
Diyete başladığımdan beri yaptığım ilk vegan omlet olan kabak omletim sanırım patates püresine benziyor.
Bu tarife yeşil soğan ve dereotu ekleyerek daha hafif pankekler bile yapabileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki fırında pişirilmelidir.
Sabah itibariyle 65.3 kiloyum. Bu yıl aldığım mont bol gelmeye başladı ve karnım görünmez olmaya başladı. Gördüğünüz gibi keyfim yerinde.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak omleti tarifi malzemeleri
- 2 adet yumurta 1 adet yeşil kabak 2 adet kalın hafif beyaz peynir 1 yemek kaşığı yulaf kepeği (diyet yapmıyorsanız un kullanabilirsiniz) tuz ve karabiber Kızartmak için 1-2 damla sıvı yağ
Balkabaklı omlet tarifi nasıl yapılır?
Kabağı yıkayın, ikiye bölün ve rendeleyin. Suyunu elinizle sıkın ve derin bir kaba alın. Peyniri ince ince dilimleyin veya rendeleyin ve kabağa ekleyin. Kaseye 1 yemek kaşığı yulaf kepeği ve 2 yumurta ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra iyice karıştırın. Tavayı yağlayın ve peçeteyle hafifçe silin. Omleti ileri geri pişirin. Füme jambon veya hindi ile servis yapın.
Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]