medyauzmani.com

Ekmek yapma makinesinde ekşi mayalı ekmek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yaklaşık 1,5 ay önce evde yaptığımız ekşi maya hala mutlu mesut hayatına devam ediyor. Bu süre zarfında 10’dan fazla ekmek yaptık. Her seferinde farklı deneyimlerle en iyisini elde etmeye çalıştık. Çok farklı deneyimler yaşadık. Ama bu ekmeğin deneyimi hepsi için farklıydı. “Neden ekmek makinesinde ekşi mayalı ekmek yapmayı denemiyoruz?” Önceki tüm türler fırında iken. Soru, aşağıdaki görüntünün görünmesine neden olur.

Genelde çok fazla ekmek katlayıp taşırken, bunu bir kenara bırakıp yeni bir yaklaşım benimsemek istedik. Bu tarifle artık saatlerce katlama yok 🙂 Bu ekmek elbette “ekmek tartine” değil. Makinenin hamur yoğurma programında hamura şekil verdikten sonra kaseyi makineden çıkarıp eskisi gibi bir bardak kaynar su ile 8 saat fırında bıraktık ve tekrar fırına vererek pişirdik. ekmek makinası. Sonuç mükemmeldi. Mükemmeldi ama ekşi tost 🙂

Hamur yaklaşık 4 kat kabardı.

Ekmek makinesi, ekmeği pişirmeye başladığımızda sıcaklığı sıfırdan pişirme seviyesine yükselttiği için, ekmek ısıtma işlemi sırasında yavaş yavaş çıtırlaşır ve pişirme sırasında hamurun kabarmasına izin vermez. Bekleme süresinde hamur çok kabarsa da pişerken kabarması ekstra bir lüks oluyor 🙂

Bir sonraki denememde 6 saat fırında beklettikten sonra önceden ısıtılmış fırında fırından çıkarmadan pişirmeyi planlıyorum. Yani bir sonraki denemede makine sadece hamuru yoğurmak için kullanılacak. Ardından sonuçlarımı ve deneyimlerimi sizlerle tekrar paylaşacağım.

Aşağıdaki mükemmel ekmeği denemenizi tavsiye ederim.

Son olarak ekmek makinem ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Ekmek yapımcısında ekşi mayalı ekmek tarifi malzemeleri

    100g ekşi hamur 325g su (oda sıcaklığında) 50g tam buğday unu 455g ekmeklik un 10g tuz

Ekmek yapma makinesinde ekşi mayalı ekmek tarifi nasıl yapılır?

Ekmek makinesinin haznesine 100 gr ekşi maya, su, un ve tuzu koyun. 1000 gram ağırlığı seçin ve ekmek makinesinin hamur yoğurma programını başlatın (makinemde 7 numaralı taze hamur programı). Hamur yoğrulup program bittiğinde hazneyi ekmek makinesinden çıkarın. Tencerenin üzerini bir bezle örtüp üzerine bir bardak kaynar su gezdirdiğiniz fırına koyun ve fırının kapağını kapatın. (Fırını açmayın, sıcak su yeterli ısı ve nemi sağlayacaktır) Fırında 8 saat dinlendirin ve ardından kabarmaya bırakın. (Hamur yaklaşık 3-4 kat kabaracaktır.) Fırından aldığınız ekmeği hazne ile tekrar ekmek yapma makinesine koyun. Hamuru hafifçe serpin ve tatmak için yulaf ezmesi serpin. Ekmek yapma makinesinin pişirme programını açarak ekmeği pişirin (benim makinemde sadece 10 numaralı pişirme programı). Pişirme programı bittiğinde ekmeği makineden çıkarın (1,5 saat sürer). Tamamen soğuduğunda çıkarın ve dilimler halinde kesin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın