Geçen hafta Kasımpaşa Kastamonu Pazarı’ndaydık. Kivahan mutfağı eğitimime başladığımdan beri Anadolu’nun farklı yörelerinde yetişen bitkilerle daha fazla ilgilenmeye başladım. Öğrendiklerimi evde deneyimlemek için Kastamonu pazarına gidip bol bol ot ve kahvaltılık aldım.
Şahsen şeriş, yılan otu, kekik, ısırgan otu, tarhun, fesleğen, kişniş ve ebegümeci gibi otların nasıl kullanılacağını ve lezzetli yemeklerin nasıl pişirileceğini gerçek ustalardan bizzat öğreniyorum.
Molohya, kavurma pilav, çorba, salata, omlet gibi çeşitli yemeklerin yanında hazırlanan bu lezzetli ot…
Kivahan’ın mutfağında geçirdiğim günleri ve öğrendiklerimi sizlerle uzun uzadıya paylaşacağım. Şimdilik sabırla bekleyin…
Aşk…
İçerik Tablosu
Hibiscus bulgur pilavı tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı bulgur ve pirinç 1,5 yemek kaşığı salça veya biber
(Dilerseniz salça yerine 1 rendelenmiş domates) 1 orta boy kuru soğan 2 su bardağı sıcak et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı 15-20 yaprak ebegümeci tuzu
Hibiskus pilavı ve bulgur nasıl yapılır?
Soğanları yemeklik doğrayın, orta boy bir tencerede tereyağını eritin, soğanları ekleyip biraz kavurun, bulguru 1-2 su ile yıkayıp süzün. Üzerine doğranmış domates veya salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra ayırıp doğradığınız ebegümeci ekleyin. Bulguru hibiskusa ilave edip 1-2 kez karıştırdıktan sonra bulgura suyu ekleyin ve bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]