Yumuşacık Focaccia Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Yemek Tarifleri

Focaccia, İtalyan mutfağının sevilen ve bilinen ekmeklerinden biri. Zeytinyağı ve taze otlarla hazırlanan focaccia, puf puf nefis bir lezzet. Damak tadınıza göre istediğiniz eklemeleri yapabilir ve gönlünüzce süsleyebilirsiniz.

Bu tarifimde @panpan.un’un özel amaçlı buğday ununu (Tüm Hamur İşleri) kullandım ve ipek gibi bir hamur hazırladım.

Normalde focaccia tarifimde şeker kullanırdım ama bu sefer yerine bal kullanmayı tercih ettim ve hamurun da kabarık olması için dinlendirirken de katlamalar yaptım tüm detayları videoda görebilirsiniz.

işbirliği

Yumuşacık Focaccia Tarifi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

    7 su bardağı PanPan Özel Amaçlı Buğday Unu ( Tüm Hamur İşleri )

    3 su bardağı su (ılık)

    1 paket instant maya

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı tuz

    1 yemek kaşığı şeker

Yumuşacık Focaccia Tarifi Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Ekmek hamuru için 3 su bardağı un, ılık su , maya, zeytinyağı, tuz ve şekeri mutfak robotunun haznesine alın. 30 saniye kadar kısa aralıklarla çalıştırın. Hamurun yumuşaklığına göre yarım su bardağı unu da 1-2 kezde ilave edin.
2. Hamur ekmek hamuru gibi oluncaya kadar 1-2 dakika daha kısa aralıklarla makinayı çalıştırarak yoğurun.
3. Hazırladığınız focaccia hamurunu unladığınız tezgaha alın, elinizde 1 dakika daha yoğurun ve bir kap içinde 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
4. Mayalanan hamuru 2 parçaya bölün ve 2 parçayı da merdane yardımıyla 1,5 – 2 cm kalınlığında açın..
5. Fırın tepsisine mısır ununu bolca serpin ve hamurları tepsiye yerleştirin.
6. 2 hamurunda üzerine üzerine zeytinyağı gezdirin ve elinizle yayın. Hamurların üzerine parmaklarınız ile bastırarak hafif çukurlar açın.
7. Hamurların üzerine istediğiniz ebatlarda doğradığınız malzemeleri paylaştırın serpin.
8. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 18 – 20 dakika pişirin ve ister sıcak ister soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın