Kabak tatlısını ve un helvasını seviyorsanız, kabak helvasına bayılacaksınız! Elinizde artan kabak tatlısı mı var? Ya da beğenmediğiniz tatlıyı değerlendirmek mi istiyorsunuz? Deneyin! Hatta sadece bu tarif için kabak tatlısı pişirebilirsiniz.
Sevgili Sinem’in @evdekigastronom bu harika tarifini deneme fırsatı yakaladığım için çok mutlum. Hem yapımı keyifli, hem de sonucu tam bir lezzet şöleni!
Benden küçük bir tüyo: Kabak helvası ılık haliyle de güzel ama buzdolabında 1-2 saat bekletirseniz, dondurma gibi nefis bir tatlıya dönüşüyor.
Deneyin, farkı hissedin!
Kabak Helvası Tarifi İçin Malzemeler
-
4-5 dilim bal kabağı tatlısı (350 g)
4 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı krema
tarçın
Kabak Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Tereyağı ve unu köpük köpük oluncaya kadar kavurun.
2. Kokusu çıkınca şekerini ilave edip 2-3 dakika kavurun.
3. Kabak tatlılarını ve kremayı ekleyip blenderdan geçirin. Toz tarçın ekleyip spatulayla karıştırın ve servis tabağına alın.
4. Tahin ve cevizle servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]