Gaziantep Taze Tavuk Dolma Tarifi’ne dilediğiniz sebzeyi koyun.
Patlıcan, kabak, yeşil biber, kırmızı biber, yaprakların içini doldurun. Sumak suyu hariç size verdiğim tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Doldurmanın sırrı çok fazla sarımsak, soğan ve yağ olacak.
Bu, dolmaya lezzetini veren şeydir.
Hamur hazır olduğunda sebzelerinizi doldurun ve tencereye koyun.
Sıcak su hazırlayın, sıcak suyu sumak tohumlarının üzerine dökün ve içindekileri salmaya bırakın.
1 su bardağı sumak yeterli olacaktır.
Sumaklar filizlendiğinde, tohumları bir elekten geçirin ve suyu dökün.
Suya 2 yemek kaşığı tuz ekleyin.
İç harcını parmakla kapatalım, kaseyle suyu kapatalım.
Tencerenin kapağını kapatın ve ocak kaynadıktan sonra su kaynayıncaya kadar bir saat 20 dakika kısık ateşte pişirin. pişir onu.
Pirincine bak.
Yumuşaksa, o zaman dolusunuzdur.
Gaziantep Yaş Dolması hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]