medyauzmani.com

Ann Böreği – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftanın ilk tarifi hepimizin çok sevdiği anne turtası. Bildiğiniz gibi, kokladığımız andan itibaren çocukluğumuzdan beri içimizi mutlulukla dolduran o enfes tarif…

Teyzemin börekleri o kadar kalın ve lezzetlidir ki, yemeye başlayınca iki parçadan kalamazsınız 🙂 Birçok börek tarifinin aksine halamın böreklerinde kabartma tozu bulunur. Bu, maya kullanmaktan çekinenlerin çok mutlu olacağı anlamına geliyor 🙂

Dolgu için beyaz peynir ve cheddar peyniri karışımı kullanıyoruz. Maydanoz yerine dereotu kullanabilirsiniz ve bu hamurda damak tadınıza göre istediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.

Böreğin yapım aşamaları şu şekilde, siz dilerseniz normal midye şeklinde de kapatabilirsiniz ama bence böylesi çok daha tatlı.

Annemin tariflerinden bahsetmişken, annemin kek tarifini mutlaka deneyin 🙂

Aşk…

Annemin Böreği Tarifi İçin Malzemeler

    250 gr oda sıcaklığında tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 yumurta (akı hamura, sarısı börek üzerine) 4 su bardağı un 1 tutam tuz

içeri:

    1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri 1 tutam ince kıyılmış dereotu

Anne Böreği Tarifi nasıl yapılır?

Katı yağ, ayran, sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki yumurta aklarını bir karıştırma kabına alın. Üzerine bir tutam tuz, kabartma tozu ve 3 su bardağı unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Bir su bardağı unu azar azar ekleyip elinize yapışmayan bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. İç harcı için hazırladığınız tüm malzemeleri karıştırın. Elinizle bastırarak ve kapatarak düzleştirdiğiniz hamurların ortasına iç malzemeden bir tutam koyun. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamur kaybolana kadar aynı işlemi yapın. Kekin üzerine yumurta sarısını sürün. Çatalla işaretleyin, üzerine çörek otu serpin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın