Merhaba sevgili arkadaşım,
Hafta sonları, ikinci bir ısırık yiyen kullanışlı ve çıtır bir kurabiye yaptım. Kuru üzümlü kurabiye diyecektim ama içindeki cevizi de es geçmek istemedim 🙂
Biscotti tarifimi daha önce deneyenler çok daha kolay yapacaktır 🙂 Aynı biscotti gibi ama bu kurabiyede pişirmeden iki parmak kalınlığında dilim kestik.
Kocaman 13 dilim var ve çok tatlı bir kurabiye ama şeker sevmiyorsanız şekeri 1/2 çay bardağı kadar azaltabilir ve üzüm miktarını 1 çay bardağına düşürebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Üzümlü ve cevizli bisküvi dilimleri tarifi için malzemeler
- 1 yumurta (sarısının beyazı) 2 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı buğday nişastası 4 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı ceviz
Annem dokunmuş gibi bu kuru üzümlü cevizli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Yumurta aklarını karıştırma kabına alıp toz şeker, tereyağı ve sıvı yağ ile bir çatal yardımıyla karıştırın. Nişasta, 3 çay bardağı un ve kabartma tozunu, gerekirse kalan unu da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Toplanan hamura kuru üzüm ve cevizi ekleyip yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün ve her birinde uzun, düz bir şerit yapın. Bu banttan parmak kalınlığında çapraz iki şerit kesip yağlı kağıt serili teneke tepsiye dizin. 180 derecelik fırında 20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]