Baharın gelmesiyle birlikte doğanın uyanışını, renklerin canlanışını ve tazelik dolu günleri hissediyoruz. Bahar, sofralarımıza da yenilikler getiriyor.
İşte bu dönemde, hem hafif hem de doyurucu bir lezzet arayışındaysanız, bahar pilavı tam size göre. Hem göz alıcı renkleri hem de lezzetiyle ruhunuzu besleyecek bu nefis pilav tarifimi mutlaka deneyin!
Sevgiler…
İçerik Tablosu
Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
-
250 gram sultani bezelye
1 orta boy soğanın yarısı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 iri diş sarımsak
Çeyrek demet dereotu
Çeyrek demet taze soğan
Çeyrek demet maydanoz
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağından biraz fazla su
Tuz
Bahar Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Pirinci 1-2 su yıkayın, ılık suda 15 dakika kadar ılık tuzlu suda bekletin.
Soğanı ve yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın. Sultani bezelyeyi ayıklayın.
Soğanı kavurun, sarımsağı ve bezelyeleri ekleyip kavurun.
Pirinci ekleyip kavurun ve suyunu ekleyin.
Suyunu çekince yeşillikleri ekleyip karıştırın ve pilavı denlenmeye bırakın.
Demlenen pilavı servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]