Baklava Muhallebi Nasıl Yapılır – Leziz Yemeklerim

Yemek sonrası servis yapabileceğiniz çok lezzetli çok hafif bir tatlı yapıyoruz

Tatlının ilk önce muhallebisini hazırlıyoruz

1 litre süte, un, şeker ilave edip iyice karıştırıyoruz, vanilyayı katıp ocağa alıyoruz

Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz

Temiz bir buzdolabı poşetini muhallebi in üzerine temas edicek şekilde koyuyoruz

Bu şekilde muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz

Margarini eritiyoruz fırça yardımıyla erittigimiz yağı baklava yufkasına sürüyoruz

Fırın pişirme kağıdını tepsiye alıyoruz

Elimizle büzdürerek tepsiye diziyoruz

180 C kızarana kadar pişiriyoruz

Baklava yufkası ilk başta çok sıcak onun için çatal yardımıyla ufaltip,sonra elimizle ufaliyoruz

Tekrar fırına veriyoruz ve 1-2dk daha kontrollü bir şekilde pişiriyoruz

Bir kabın içine alıyoruz ve üzerine dövülmüş ceviz ve fıstık ilave edip karıştırıyoruz

Sadece ceviz, sadece fındık da olabilir

Soğuyan muhallebi in üzerine bir paket krema koyup mixserle çırpıyoruz

Büyük boy borcam tepsiyi alıyoruz

Üzerine ufalanmış baklava çıtırlarını güzelce yayıyoruz

Düzgün bir şekilde muhallebiyi döküyoruz ve düzeltiyoruz

Kalan baklava çıtırlarını muhallebinin üzerine döküyoruz

Üzerini örtmüyoruz

Buzdolabında en az 5-6 saat bekletiyoruz

Kare dilimlere keserek servis yapıyoruz

Servis yaparken her bir kare dilim tatlının üzerine bir çay kaşığı kadar süzme balı gezdiriyoruz

Baklava muhallebi hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın