medyauzmani.com

Bu leziz döner böreği tarifi en çok ramazanda hazırlanır.



Kendi tarif siteniz olarak sizlerle börek tarifini paylaşacağız. Denediğinizde çok seveceğiniz bu ızgara börek tarifini arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Ramazan yaklaştıkça Ramazan lezzetleri de merak ediliyor. Daha çok Uşak yöresinde yapılan Döndürme Börek, Ramazan ayı boyunca en sevilen hamur işlerinden biridir. Lezzeti ile görenleri kendine hayran bırakan döner böreği, kahvaltılara çok yakışıyor. Dilerseniz sahurda da yiyebilirsiniz.

Döner böreklerinin en önemli özelliği çok verimli ve doyurucu olmasıdır. Böylece misafirleriniz geldiğinde onları şaşırtacak ve midelerini şımartacak hamur işleri yapabilirsiniz. Döner böreği pek çok hilesi olan bir börek değildir.

Çok lezzetli bir donut yapmak çok kolay. Şimdi sizlerle önce rulo böreğin malzemelerini sonra da tarifi paylaşacağız.

Pasta hamurunu hazırlamak için

Yarım kilo beyaz un
İnce tuz, 1 yemek kaşığı kadar
mümkün olduğunca su

Yuvarlanan böreğin içi için

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri
3 kuru soğan
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı, ayçiçek yağı veya zeytinyağı

Açılan hamurun üstünü hazırlamak için

3 yemek kaşığı kadar bitkisel yağ, ayçiçeği veya zeytinyağı

ızgara börek tarifi yapımı

Önce hamuru hazırlıyoruz. Bir kaseye un, tuz ve su ekleyin. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Ardından soğanı ince ince doğrayın ve başka bir kaba ekleyin. Bu kaseye peynir ve salçayı, ardından baharatları ekleyin, biraz yağ ekleyin ve kalın bir bulamaç haline getirin.

Yoğurduğumuz hamuru ikiye bölüp güzelce yuvarlayacağız. Hamuru koyduğumuz tepsi büyüklüğünde açın. Hamuru tepsiye koyun ve üzerine iç harcı dökün. Daha sonra açtığımız hamuru iç harcın üzerine kapatıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken, harcın görünmemesi için aralarını iyi kapatmaktır. Daha sonra sıvı yağı dökerek hamuru pişirmeye başlayalım. Ocakta pişirmek çok daha lezzetli oluyor. Çünkü hamurun yuvarlanmasının avantajı bu. Böreğin altı güzelce piştikten sonra hamuru ters çevirip diğer kısmını pişirin. Dünyanın en kolay hamur işlerini yapmak işte bu kadar kolay.

Izgara börekler artık servise hazır. Böreklerinizi çayın yanında ya da ayranla servis edebilirsiniz.

Unutmayın, süzme peynir yerine peynirde kullanabilirsiniz. Izgara hamur işleri süzme peynirle de çok lezzetli olabilir.

Yorum yapın