Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Büyük bir kapta maya, ılık su ve şekeri ekleyin ve iyice karıştırın. Mayanın aktif olması için 5 dakika bekleyelim.

Tuzu ekleyip unu azar azar ekleyip çok yumuşak bir hamur elde edelim, üzerini yemek filmiyle örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirelim.

Elimizi silerek hamurun kenarlarını toplayalım, tekrar üzerini örtüp 30 dakika dinlendirelim.

Tezgaha un serpelim ve hamuru ikiye bölelim, elimizle bastırarak açalım, zarf şeklinde katlayalım.

Hamuru tekrar uçtan ortaya katlayarak toplayalım ve yuvarlak hale getirelim.

Yağlı olmayan kağıdı elimizle ezip kalıbımıza yerleştirelim, içine un serpelim, hamuru alalım, hafif un serpelim, üzerini bir bezle örtüp 15 dakika bekletelim.

Bıçakla kesip 170dk önceden ısıtılmış fırında 30 dakika, ardından fırın kapağı hafif açıkken 20 dakika pişirelim.

Fırının içine ısıya dayanıklı bir kaba su koymayı unutmayın.

Ekşi mayalı ekmek hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın