Merhaba sevgili arkadaşım,
İftar veya sahur için hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli tariflerden biri de bu sevimli minik sandviçler. Emin olun ekmeği elinizde yoğurmak size ayrı bir keyif verecektir. En iyi yanı, yapımının çok kolay olmasıdır. Yoğurun, dinlendirin, tekrar yoğurun ve pişirin…
Mayalı hamur hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini daha önce anlatmıştım. Farklı un veya bardak boyutları nedeniyle hamurun alacağı su miktarında farklılıklar olabilir. Bu nedenle azar azar su ilave edip yoğurun.
İyi ekşi mayanın iki sırrı vardır. Birincisi iyice yoğurmak, ikincisi ise iyice dinlendirmek.
Hangi öğün olursa olsun, kahvaltı severlerin mutlaka denemelerini tavsiye ederim.
İftar menülerimizi ve Instagram yarışmamızı takip etmeyi unutmayın 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Ekşi Mayalı Kahvaltılık Dilim Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket beyaz mayalı pakmaya ekmek karışımı 500 gr. Un 300 – 320 mi. ılık su 2 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı
içeri:
- Füme salam, hindi, domates, cheddar peyniri
Ekşi maya kahvaltı tarifi nasıl yapılır?
Unu bir karıştırma kabına alıp beyaz mayalı ekmek harcını ekleyip karıştırıyoruz. Tuz ve şeker ekleyin. Ilık su ve zeytinyağını ekleyip ele ve kaseye yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar 10 dakika yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin. Ekşi mayayı hafifçe yoğurarak gazı çıkarın. Elinizle bastırarak yağlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 17-20 dakika pişirin. Pişen ekmekleri 20 dakika soğuması için tepside bekletin. İstediğiniz haçları kesip doldurun ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]