Ekşi mayalı turta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Çoğu takipçimin bildiği gibi özellikle son bir aydır çok yoruldum. Ancak, olabildiğince iyi çıktığı için şükredelim ☺️ Uzun zamandır bu ekşi mayalı focaccia tarifini sizlerle paylaşmak istiyordum. Bugün nihayet evimizin fırıncısı olan eşimin gördüğü ve severek yaptığı bir tarif denedik.

Sonuç o kadar güzel oldu ki çok bekletmeden sizlerle paylaşmak istedim. Ekşi maya satıcılarının alışık olduğu gram gram ölçüleri ve uzun bekleme süreleri vardır, ancak bu çabaya kesinlikle değer. Çünkü sonuç mükemmel. Tabi tüm hamur işleri eşim tarafından yapıldı ama süslemesi bana ait ☺️💕

Nehir en çok bu tatlı ekmeği severdi. Bu tür tarifleri hazır maya ile hazırlayabilir ve çocuklarınızla süsleyebilirsiniz. Ellerine dokunduğunuz ve sonunda yemek yiyerek tadını çıkarabilecekleri bu onlar için de harika bir aktivite olacak.

Hikayemde sizlere aynı zamanda instant maya kullanarak yapabileceğiniz tarifimi de vereceğim. Bu hafta sonu #foccaccia yaparsanız beni etiketlemeyi ve mesaj atmayı unutmayın💕

Ekşi mayalı börek tarifi malzemeleri

    320 gr un 115 gr süt 115 gr su 70 gr hamur 40 gr tuzsuz tereyağı 2,5 gr instant maya 6 gr tuz 1 yemek kaşığı bal

Ekşi mayalı börek tarifi nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri hazırlayın, tereyağını küp küp doğrayın ve soğuması için buzdolabında bekletin. Tereyağı hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Önce düşük hızda, sonra yüksek hızda karıştırın. Her şey karıştıktan sonra, kenara ayırdığınız soğuk tereyağını birer birer ekleyin. Hamur toparlanıp kaseden çıktığında yoğurmayı bırakın. Oda sıcaklığında bir saat dinlendirip hamurun üzerine katlayın. Hamuru iki parçaya bölün ve beze yapın. Bu şekilde bir saat daha dinlendirin. İyice mayalanan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Parmaklarınızla açmak için bastırın. Tepsiyi kapatın ve 45 dakika bekletin. Dilediğiniz gibi renk ve lezzet. 250 derecede ısıtılmış fırında 7 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın