medyauzmani.com

Enchilada (tavuk) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Enchilada bir Meksika yemeğidir ve bu efsanevi yemeği yapmak için farklı tarifler vardır. Mısır unundan yapılan mısır ekmeği Meksika’da kullanılmaktadır. Burada marketlerden rahatlıkla alabileceğiniz, üzerinde tortilla yazan lavaş kullanıyoruz.

Adını acı biber türü olan acı biberden alır. Biz çok acı olmasını istemediğimiz için kapya ve tatlı yeşil biber kullandık.

Bu tarifin en büyük özelliği sosu, sosta pul biber kullanılmış olmasına rağmen ben içine kalın biber salçası kullandım. Sosun rengini inanılmaz güzel yaptı. Bunun dışında kış için rendelenmiş domates veya ev yapımı konserve domates kullanabilirsiniz. Salçanız yoksa piyasadan beğendiğiniz salçayı da kullanabilirsiniz.

Genelde soslarda sarımsak veya soğan tozu kullanılır ama ben o tozlardan henüz pek bir tat alamadım. Bu yüzden ince kıyılmış bir diş sarımsak ekledim, böylece daha canlı bir tadı oldu.

Bu tariften et veya sebze çeşitleri yapmak mümkündür. Ne de olsa bir dürümün içine sardığınız ne varsa üzerine bu sosu ve peyniri eklerseniz her türlü masrafı olur 🙂

Ben genellikle süslemek için taze kişniş kullanırım ama bizim damak zevkimize uymadığı için biraz daha maydanoz ekledim. Bu, yemeğin lezzetliden çok iştah açıcı görünmesi içindi.

Malzemeler listesi veya tarifin hazırlanışı gözünüze uzun ve zor gelmemelidir. Öyle görünüyor çünkü en ince ayrıntısına kadar yazdım. Aslında dünyanın en kolay yemeklerinden biridir. Izgara yap, sotele, katla ve pişir şeklinde özetleyebiliriz 🙂

Mükemmel Meksika esintisini evinizde denemek isterseniz guacamole ve ekşi krema ile yapıp servis edebilirsiniz.

Aşk…

Enchilada (Tavuk) Tarifi İçin Malzemeler

    4 adet orta boy tortilla 2 adet tavuk göğsü Tuz ve karabiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Biber salçasını hazırlamak için:

    2 adet kapya biber 1 adet acı biber (çekirdekleri çıkarılmış) 3 adet yeşil biber (sivri uçları kullanılabilir) 1 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber

Enchilada sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı domates salçası 1,5 su bardağı su 1 küçük diş sarımsak ve kimyon, bir çay kaşığının ucuyla tuz ve karabiber

yukarı:

    6-7 dilim kaşar peyniri 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 tutam maydanoz

Enchilada (tavuk) tarifi nasıl yapılır?

Tavuk göğüslerini yanlamasına ikiye bölün ve hafif açın. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırıp kenara alın. Soğanı doğrayın ve sarımsağı ince ince doğrayın. Biberleri uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve soğan gibi doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberi kavurmaya başlayın. Tuz ve karabiber ekleyin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sos için zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Unun içine salçayı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış bir diş sarımsağı ve suyunu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip ocaktan alın. Tavuğu iyi ısıtılmış bir dökme demir tavada veya ızgarada bir işaret görünene kadar pişirin. Pişen tavuğu bıçakla ince ince doğrayın. İlk tortillayı tezgaha alın. 1-2 yemek kaşığı sostan dilimler halinde yayın. Tavuk parçalarının dörtte birini üstüne dilimler halinde serpin. Üzerine hazırladığınız biber bulamacının dörtte birini ekleyin. Doldurulmuş tortillayı yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Diğer 3 tortillaya da aynısını yapın ve fırın tepsisine yan yana dizin. Sıraladığınız ruloların üzerine kalan enchilada sosu dökün ve yayın. Kaşar peynirini rendeleyin ve kaşar peynirini rendeleyin. 200 derecelik fırında 5 dakika peynirler eriyene kadar pişirin. Fırın ızgarasını açın, üzerine peynirleri kahverengi bırakın ve ardından fırından çıkarın. Kişniş değilse maydanoz serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın