Garnitürlü Fırında Mantar Dolma – Tarifler.net.tr – Pratik Yemek Tarifleri

Pratik ve lezzetli tarifler için hemen iletişime geçin… Fırında garnitür ile doldurulmuş mantarları hazırlamak en fazla 10 dakikanızı alacaktır. Bu sürenin 5 dakikasında mantarlar yıkanıp kurutulur, 2 dakikasında mantarların içi garnitür ile doldurulur, son 3 dakikasında üzerine peynir serpilir ve yemek fırına verilir 🙂

Mantar normal yıkanmıyor biraz siliniyor ama maalesef hemen kullandığım ve içim rahat etmediği için yıkıyorum.

Mantarların içerisine herhangi bir sıvı yağdan (özellikle tereyağı) az miktarda koymanız yemeğinize ekstra lezzet katacaktır.

Aşk…

Garnitür ile fırında mantar dolması için malzemeler

1 kutu mantar
2-3 dilim kaşar peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı (her küçük güveç tabağına)
1 dekorasyon paketi
Tuz, pul biber, kekik

yapılışı:

1- Yıkanmış mantarları köklerinden ayırın ve varsa küçük bir güveç kabına veya içi boş kısmı size gelecek şekilde bir çukura koyun.
2- Garnitürü mantarların üzerine paylaştırın ve baharatlarla tatlandırın. Son olarak ince dilimlenmiş veya rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın ve önceden 160º ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
3- Sıcak veya soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın