Merhaba sevgili arkadaşım,
Focaccia yaptığım ve yapmaktan keyif aldığım en pratik ekmek tarifi. Yıllardır onu takip edenler de bilir bunu tabii 🙂 Şimdi bu sıcacık börekle İtalyan ekmeğine olan sevgim rekorlara koşuyor 🙂
Arkadaşlarınızı davet ettiğinizde ve canınız pizza alternatifi çektiğinde, bu tarif mükemmel kıvamda hamurları dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz.
Ispanaklı ve biberiyeli focaccia tariflerine linklerden ulaşabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
İtalyanların meşhur ekmeği focaccia nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
Hamuru hazırlamak için:
- 3,5 su bardağı un 1,5 su bardağı su (ılık) 1 paket instant maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker
yukarı:
- yeşil zeytin siyah zeytin beyaz peynir (küçük küpler halinde kesilmiş) kırmızı soğan çeri domates 2-3 diş sarımsak 1 su bardağı zeytinyağı su teresi
İtalyanların meşhur ekmeği focaccia nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Ekmek hamuru için 3 su bardağı un, ılık su, maya, zeytinyağı, tuz ve şekeri mutfak robotunun kasesine koyun. 30 saniyeye kadar kısa aralıklarla çalıştırın. Hamurun yumuşaklığına göre 1-2 defa yarım çay bardağı un ilave edin. Makineyi daha kısa aralıklarla 1-2 dakika çalıştırarak hamur ekmek hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız focaccia hamurunu unlu tezgaha alın, elinizde bir dakika daha yoğurun ve bir kapta 30 dakika mayalanmaya bırakın. Ekşi mayamızı yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı döküyoruz. Elinizle düzleştirerek bir kalp şekli oluşturun. Parmaklarınızla hamura bastırarak hafif girintiler yapın. Üzerine dilediğiniz büyüklükte doğradığınız malzemeleri serpiştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 18-20 dakika pişirin ve sıcak veya ılık olarak bol su teresi ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]