Kabak Helvası – Tarifler.net.tr – Pratik Yemek Tarifleri

Kabak tatlısını ve un helvasını seviyorsanız, kabak helvasına bayılacaksınız! 😍
Elinizde artan kabak tatlısı mı var? Ya da beğenmediğiniz tatlıyı değerlendirmek mi istiyorsunuz? Deneyin! Hatta sadece bu tarif için kabak tatlısı pişirebilirsiniz.

Sevgili Sinem’in @evdekigastronom bu harika tarifini deneme fırsatı yakaladığım için çok mutlum. Hem yapımı keyifli, hem de sonucu tam bir lezzet şöleni!

🍨 Benden küçük bir tüyo: Kabak helvası ılık haliyle de güzel ama buzdolabında 1-2 saat bekletirseniz, dondurma gibi nefis bir tatlıya dönüşüyor.

Deneyin, farkı hissedin!

Kabak Helvası Tarifi İçin Malzemeler

    4-5 dilim bal kabağı tatlısı (350 g)

    4 yemek kaşığı tereyağ

    4 yemek kaşığı un

    1 yemek kaşığı şeker

    3 yemek kaşığı krema

    tarçın

Kabak Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Tereyağı ve unu köpük köpük oluncaya kadar kavurun.
2. Kokusu çıkınca şekerini ilave edip 2-3 dakika kavurun.
3. Kabak tatlılarını ve kremayı ekleyip blenderdan geçirin. Toz tarçın ekleyip spatulayla karıştırın ve servis tabağına alın.
4. Tahin ve cevizle servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın