Kadayıf Dolma – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bugün şehirde yağmur yağıyordu. Şafakta puslu, soğuk, ıslak toprağa uyandık. Sıcacık yatağımda yağmuru göremiyordum, sadece duyabiliyordum ama dışarıdaki manzara gözlerimin önünde canlandı. Ağaçların yağmurun kestiği yaprakları uçuşurken, bir kedi köşe bucakta oturuyordu.

Bahçedeki çitin üzerine bir karga tünemiş, muhtemelen dışarıda avlanmak için. Neden soğuk hava denilince aklım hep bir kargayı kaldırıyor anlamıyorum. Issız sokaklar, bulvarlar, kapalı kepenkler, saklanma odalarının dumanlı bacalarından yağmur öncesi düşler. Çıtır odun sobası, çıtır kestane ve ayva kabuğu.

Kayınvalidemin matına uzanıyorum, sobanın arkasında bir yere uzanıyorum. Sonra 4 kere ertelediğim saatim tekrar çalıyor. Sıcacık yatağımdan kalkmam lazım ama yarın İstanbul’a yağmur yağacak…

İşte böyle oldu bu sabah, yataktan zorla kalkmak zorunda kaldım 🙂 Uzun zamandır düşündüğüm bu tatlıyı soğuk hava bahanesinden korunarak yaptım. Çok hafif ve kolay olduğu için favori tariflerim arasında olmayı hak ediyor.

Tarif videosunu buradan izleyebilirsiniz

Aşk….

Ukali Qadayef tarifinin bileşenleri

    2 yufka (normal yufka) 250-300 gr. kadayıf teli 200 gr. İri çekilmiş ceviz 150 gr. tereyağı (tereyağı kullanabilirsiniz ama tereyağı çok işe yarar)

Bir içki için:

    2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 5-6 damla limon suyu

Yoqli qadayef sarma tarifi nasıl yapılır?

Şerbet malzemelerinin hepsini tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Şurup koyulaşınca üzerine limon suyu ilave edilerek bir saat kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Tereyağını eritip kenara alın. İlk cips parçasını mutfak tezgahınıza koyun ve üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürün. Üzerine ikinci yufkayı koyup üzerine fırçayla tereyağ sürün. Kadayıfın tamamını elinizle yırtıp hamurun üzerine yayıyoruz. Kadifenin üzerine dövülmüş ceviz serpip rulo yapın. Fotoğraftaki kadar kalın olmayacak şekilde yaklaşık 2-3 cm kalınlığında parçalar halinde kesin. Tepsiyi yağlayın ve dilimleri üst üste dizin. Kalan tereyağını böreklerin üzerine serpin. 190 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Kızaran tatlılar ilk ısınınca üzerlerine soğuk şerbet gezdirin, 5-6 dakika sonra tatlılar sıcakken ters çevirin. İçeceği servis tabağına alıp üzerine ceviz serpip servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın