Sunumu hazırlarken anneannemin pek kıymetli misafirleri için sakladığı çay kaşıklarını, dedeme hediye gelen çok sevdiği o minik tepsiyi kullandım. Böyle kırgın ve üzgün hissettiğim zamanlarda onlardan kalan hatıralara tutunmak bana iyi geliyor
Aslında uzun zamandır beklenen reelslardan biri #kandilsimidi 2010 yılında ilk kez mutfaksirlari.com da paylaşmıştım, çok sevilen kandil simidi tarifimi. Öyle çok denendi ki klasiklerden biri oldu. Benimde yıllardır mutfağımın vazgeçilmez tariflerinden biridir. Eminim sizde de öyle olacak…
Kandiliniz mübarek olsun. Tüm dualarınız hayırlısıyla kabul olsun
Sevgiler…
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Nasıl Yapılır? Tarifi İçin Malzemeler
-
1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı (200gr)
2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına)
yarım çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3 – 3,5 su bardağı un
Kavrulmuş susam ve çörek otu
Yapılışı:
Yumurta sarıları, zeytinyağı ve tereyağını yoğurma kabına alın ve karıştırın.
Tuz ve şekeri ilave edin tekrar karıştırın.
2 su bardağı elediğiniz unu, mahlebi, sirke ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur cıvık ama homojen bir hal alınca kalan unu da azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Koparttığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar oluşturun ve halka şekli verin.
Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Yumurta aklarını hafifçe çırpın ve simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayarak tepsiye dizin. (12 adet)
Diğer yarısına yumurta sarısı ve pekmez karışımını fırça yardımıyla sürün ve çörekotu serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında simitlerin üzeri kızarana kadar (yaklaşık 17-20 dk) pişirin.
Tepside soğuttuğunuz simitleri servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]