Kavrulmuş sarımsaklı kabak çorbası (grip çorbası)

Kavrulmuş Sarımsaklı Kabak Çorbası (Grip Savuşturan Çorba) için Malzemeler

  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • Bir parça taze zencefil
  • 7 diş sarımsak (kabuğunda)
  • bir tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • zerdeçal tutam
  • acı biber
  • İsteğe göre çıtır ekmek ve kaşar peyniri

Közlenmiş sarımsaklı kabak çorbası (grip kovucu çorba) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yağlı kağıtlarımızı tepsiye diziyoruz.
  2. İnce doğranmış patatesleri, soğanları, havuçları ve kabakları tepsiye koyun.
  3. Zerdeçal ekleyin ve sarımsağı kabuğuyla birlikte koymak için bir kenara koyun.
  4. Malzemelerin üzerine sıvı yağ, sarımsak serpelim, biraz tuz ekleyelim ve 180 derecelik fırında 45 dakika pişirelim.
  5. Malzemeleri fırında kavurduktan sonra tüm malzemeleri blenderdan geçirelim.
  6. Sarımsağı soyup içine 1 su bardağı sıcak su ekleyip rondodan geçirelim.
  7. Tenceremizi ocağa alıp tereyağı ve salçayı kavuralım.
  8. Üzerine zerdeçal ve acı biberi ekleyelim.
  9. Piştikten sonra üzerine sıcak su ilave edip karıştırın.
  10. Daha sonra rondodan geçirdiğimiz karışımı tencereye ekleyip 5 dakika kaynatın ve çorba hazır.
  11. Fırın sıcakken ekmeği küçük parçalara ayırdım ve kıtır olması için fırına koydum.
  12. Kasede aldığım çorbaya kaşar peyniri ve galeta unu ekledim.
    Mükemmeldi.
    afiyet olsun

Resimli közlenmiş sarımsaklı kabak çorbası (grip kovucu çorba) tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • çorba
  • kontrol
  • Kabak,
  • genel
  • kek tarifleri
  • sarımsaklı
  • Takip etmek
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Ekşi nar ile biber turşusu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın