Köfte şeklinde patlıcan sarması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftanın son tarifi çok sevdiğim bir lezzet. Çoğumuz islim veya misvak kebabını biliriz. Daha önce tavuğu paylaşmıştım bu tarif sizi çok sıkmaz hemde kızartmak yerine ızgarada yaptığımız için çok daha hafif oluyor.

Köfteleri biraz iri tutup fırında pişerken kurumasınlar diye tavada hafif pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Zaten pişmiş köfteler geride bir miktar yağ ve su bırakır, böylece domates sosunuzda çok fazla yağ kullanmanıza gerek kalmaz.

Köfteyi patlıcan ve domatesle birleştirmek güzel olmaz mı? 🙂 Bir de onunla makarna yaparsanız değmez, afiyet olsun diyorum, iyi hafta sonları 🙂

Aşk…

Etli ve patlıcanlı rulo tarifi için malzemeler

    3 orta boy patlıcan 300 gr dana kıyma (orta yağlı) 2 yemek kaşığı galeta unu 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 tutam maydanoz Tuz Karabiber

Sosu hazırlamak için:

    3 adet orta boy (olgun) domates 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber

Köfte ve patlıcan sarma tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyın. Kıymayı derin bir karıştırma kabına alıp içine tuz, karabiber, galeta unu ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Köfteleri 8 porsiyona bölün. Önce top şekli verip elinizde hafifçe yuvarlayarak silindir şekli verin ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Patlıcanı yıkayın ve ½ inçten biraz daha kalın dilimler halinde kesin. Izgarayı veya dökme demir tavayı ısıtın. Patlıcan dilimlerinin üzerine biraz sıvı yağ gezdirip tuz ve karabiber serpip ızgarada iz bırakana kadar pişirin. Patlıcan soğurken köfteleri yağsız bir tavada kızartın. (Köftelerin kızarması için yeterli). Patlıcandan bir parça alın, inceyse yanına bir dilim daha koyun ve üzerine köfteleri yuvarlayın. Rulo patlıcan rulosunu fırın tepsisine alın, tüm köftelere aynı işlemi yapın. Blenderdan geçirdiğiniz domatesleri sıvı yağ ile birlikte bir tencereye alın. Tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyip domatesler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Sosu patlıcan rulolarının üzerine dökün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın