Konserve Patlıcan Çorbası – En Sevdiğim Yemek

Kahvaltıda veya et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz nefis bir patlıcan çorbası yapıyoruz.

İyice servis edebilir veya servis yaparken maydanoz ve zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Konserve patlıcan çorbası yapmak için önce aldığımız sebzeleri yıkarız.

Kavanozları yıkayıp kapaklarını sıcak su dolu bir kaba koyuyoruz.

Patlıcanları kozmetikçide kızartıyoruz\kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz\bir süzgeç alıp acı suyu akıtıyoruz.

Kırmızı kapya biberi ve kırmızı biberi sırasıyla kavuruyoruz \ kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz ve kesiyoruz

Sarımsakları öğütüyoruz

Domatesin kabuğunu soyun, biraz serpin ve tencereye alın.

Yeşil biberi ince ince serpip 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavurun.

Domatesler kaynamaya başlayınca ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz\doğranmış patlıcanları, kapya biberi ve kırmızı biberi ekliyoruz.

Doğranmış sarımsak ve kavrulmuş biberi sıvı yağ ile bir tencereye koyuyoruz.

3 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı şekeri koyup her şeyi karıştırıp kaynatıyoruz, 1 su bardağı kahve sirkesini döküp iyice karıştırıyoruz.

Ocağı indirip sıcak ve sıcak kavanozları dolduruyoruz, kapağını sıkıca kapatıp tencereye çeviriyoruz.

Kavanozların yarısına kadar kaynar su dökün ve 20 dakika pişirin.

Kaynayan kavanozları ve bezleri dikkatlice çıkarın ve temiz bir mutfak havlusu üzerine ters çevirin.

Üstlerini güzelce kapatıp 1 geceliğine ayrılıyoruz.

Ertesi gün serin bir yere çıkarıyoruz.

Konserve patlıcan çorbası hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın