Makarnanın en lezzetli ve pratik hali ne mis gibi Ege dokunuşu yaptım. Üstelik Dondurucudaki taze iç bakla ve bezelyeyi süzdüğüm makarna suyunda 2 dakika haşlamam yeterli oldu. Hazırladığınız pesto sosu dondurarak 1 yıl kadar dondurucuda saklayabilirsiniz.
Pesto sos tarifi linkinin videolu versiyonunu buraya ekliyorum. Pesto Soslu farklı tarifler arıyorsanız sizler için Pesto Soslu Pizza tarifini bıraktım…
Videosunu İzleyin:
Dondurucuda iç baklayı nasıl sakladığımı merak edenler için yazım burada…
Sevgiler…
Malzemeler:
-
2 çorba kasesi haşlanmış makarna
1 paket krema
4 küp pesto sos
İzmir Tulum Peyniri
Pesto Sos için:
-
1 büyük demet fesleğen
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
50 gr eski kaşar peyniri ya da parmesan peyniri
Tuz
İçerik Tablosu
Kremalı Pesto Soslu Kalem Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeyi mutfak robotuna alın, homojen bir karışım oluncaya kadar çalıştırın. Hazırladığınız pesto sosu buzluk kabına paylaştırarak dondurun.
Kremayı geniş ve derin bir tava içinde ısıtın, pesto sos küplerini ekleyin ve karıştırın.
Haşlanmış makarnayı ve isteğe göre haşladığınız bezelye ve iç baklayı ekleyin.
İzmir tulumuyla servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]