Küllü Kurabiye Nasıl Yapılır? – Leziz Yemeklerim

Günlerce tazeliğini koruyan lokmalık küllü kurabiye yapıyoruz

Oda sıcaklığına gelmiş margarini bir kabın içine alıyoruz

Üzerine 3 yemek kaşığı şeker, bir adet yumurta, dövülmüş ceviz,bir çay kaşığı tarçın ( daha yoğun tarçın sevenler bir tatlı kaşığı koyabilir) ilave edip karıştırıyoruz

1,5 su bardağı nişasta,bir paket kabartma tozu ve 2 su bardağı un ilave edip elimizle yoguruyoruz

Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük lokmalık krabiyeler yuvarliyoriz

Fırın pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine diziyoruz

280 C önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz

Kurabiyeleri beş dakika kadar sogutuyoruz

Bir kasenin içine 3 yemek kaşığı pudra şekeri ile bir tatlı kaşığı tarçın ilave edip karıştırıyoruz

Bir kaşığın arkasıyla pudra şekeri ile tarçını eze eze birbirine yediriyorum

Kurabiyeleri pudra şekerli karışıma önlü arkalı buluyoruz

Servis tabağına alıyoruz

Çayın ve kahvenin yanında servis yapıyoruz

Küllü kurabiye hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın