Yaz gelmiş olsa da mutfağımda hep yaptığım ve severek yediğim bir tarif 🤗
Nedense bana donmuş yiyeceklerden daha lezzetli geliyor. Belki çocukluktan kalma bir alışkanlık🤗 Belki damak tadına göre değişir bilemiyorum.
Karışık Kuru Sebze Kızartma tarifi için öncelikle tüm kuru sebzeler ayrı ayrı haşlanır, bazıları yumuşak, bazıları sert çünkü hepsinin pişme süreleri farklıdır.
Kuru fasulye sıcak suya atılır, yumuşayana kadar haşlanır, suyu süzülür ve kenara alınır.
Soğanlar küp küp doğranıp yağda, salçada kavrulur ve ilave edilir,
Kuru malzemeler kavrulmuş soğanların üzerine dökülür ve iyice karıştırılır.
Üzerine 1 çay bardağı su ve baharatlar eklenerek tüm baharatlar karıştırılır.
Su kaynayıncaya kadar pişirilen yemeğimiz, ılıkken bir tabağa alınır ve genellikle sade yoğurt veya sarımsakla yenir.
yemek istiyorum 💞
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]