Pancarlı Enginar Nasıl Yapılır – Leziz Yemeklerim

Sağlıklı lezzetli bir sebze yemeği yapıyoruz

Bir adet kuru soğanı ay şeklinde doğruyoruz

Bir tencereye doğranmış kuru soğan,iki adet kesme şeker ve tuz ilave edip kavurmaya başlıyoruz

Soğan kavrulurken pancarın kabuğunu soyup ortadan ikiye bölüyoruz

İnce ince doğruyoruz ve kuru soğanın üzerine alıyoruz

Enginarları tencereye alıyoruz

Ayvanın kabuğunu soyup elma dilim doğruyoruz

Doğranmış ayvayı enginarın üzerine alıyoruz

İki portakal ve bir limonun suyunu sıkıyoruz ve tencereye ilave ediyoruz

Fırın pişirme kağıdını ıslatıp enginarın üzerini kapatıyoruz

Kısık ateşte enginar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz

Tencerede soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz

Enginar canaklarini pancar ve ayva ile dolduruyoruz

İnce doğranmış dereotu serpiyoruz

Pancarlı enginar hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın